NVM Makelaar

De NVM is de grootste Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen. De NVM ondersteunt 4.000 aangesloten makelaars. Daarnaast doet de NVM onder andere onderzoek naar de vastgoedmarkt.

Erwin Tichelaar van AV Makelaars is een beëdigd NVM-makelaar/taxateur. Als u een NVM-makelaar/taxateur inschakelt, geeft aan dat u kiest voor kwaliteit.

Beëidigd NVM Makelaar: wat houdt dat in?

Een deskundige makelaar

Een NVM-makelaar/taxateur is goed opgeleid en houdt zijn kennis op peil door onder andere jaarlijkse scholing. De NVM-deskundige kent de markt goed en adviseert over alle aspecten van aan- of verkoop. Ook heeft de NVM-makelaar bouwkundig inzicht en is op de hoogte van de juridische aspecten. De NVM-makelaar beschikt over een enorme NVM-database met informatie en kan daardoor uitstekend advies geven en onderbouwen.

Marketing is belangrijk bij de verkoop van uw huis of bedrijfspand. De NVM-makelaar heeft verschillende instrumenten om de verkoop te ondersteunen. Denk aan Funda, maar ook aan bijvoorbeeld een NoRisk-clausule, waarbij een koper de koop kan ontbinden als de koper er niet in slaagt zijn ‘oude’ woning op tijd te verkopen.

Een betrouwbare makelaar

Een NVM-makelaar/taxateur houdt zich aan de NVM-Erecode en treedt niet op voor twee opdrachtgevers met tegenstrijdige belangen. Dit houdt onder andere in dat de makelaar óf opkomt voor de belangen van de verkoper, óf voor de koper. Maar nooit voor beiden tegelijk.

Een NVM-makelaar is niet afhankelijk van een bepaalde bank of verzekeringsmaatschappij.

Een makelaar die zekerheid biedt

Een NVM-makelaar is verplicht verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid, waardoor hij geen financiële risico’s loopt. Dat is ook in uw belang.

Voor eventuele klachten over uw NVM-deskundige kunt u terecht bij de NVM en zo  nodig een beroep doen op de NVM-geschillencommissie of de onafhankelijke tuchtrechtspraak.

Meer weten over de NVM?

Gecertificeerd makelaar

NVM Makelaar